Artikelen over slopen

Bedrijven voor rechter om asbestzaak Passage Corridor

Bij de sloop van een winkelpand in Passage Corridor in Veenendaal in juli 2009 stonden zo'n dertig tot veertig bouwvakkers bloot aan een gevaarlijke vorm van asbest. Dat stelde de Utrechtse officier van justitie C. van de Brand dinsdag tijdens een rechtszaak tegen verschillende betrokkenen bij de sloop.

Lees meer >>

Op 26 mei 2011

Slopers negeren minuten stilte

Twee machinisten van een onderaannemer uit Beverwijk zijn door een sloopbedrijf uit het Groningse Midwolde op non-actief gesteld. Het bedrijf vond het zeer onbehoorlijk dat de twee de dodenherdenking gisterenavond aan hun laars lapten.

Lees meer >>

Op 26 mei 2011

Nieuw Bouwbesluit 1 januari 2012 van kracht

Het nieuwe Bouwbesluit wordt op 1 januari 2012 van kracht. Het is duidelijker, brengt minder lasten met zich mee en bevat een actualisering van milieubepalingen. Bouwend Nederland is blij met de nieuwe versie. Samen met VNO-NCW, FME-CWM, Koninklijke Metaalunie en NEPROM heeft Bouwend Nederland de afgelopen jaren intensief overleg gevoerd met de betreffende ministeries.

Lees meer >>

Op 26 mei 2011

Amsterdam: eerst slopen, dan kantoren bijbouwen

Amsterdam wil de leegstand op de kantorenmarkt aanpakken door projectontwikkelaars te dwingen leegstaande kantoren te slopen, als ze een vergunning aanvragen voor nieuwbouw.

Lees meer >>

Op 26 mei 2011